Τεχνολογία Blockchain και ενσωμάτωση PayPal

Το Blockchain είναι μια μέθοδος για την πραγματοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο και την εξασφάλιση χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο διαδίκτυο. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain και την ολοκλήρωση του PayPal.
Blockchain Technology and PayPal Integration

Το Blockchain και το PayPal είναι γνωστές λέξεις στον κόσμο κρυπτογράφησης. Το PayPal παρέχει στους χρήστες του τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών οικονομικών λογαριασμών. Αυτοί (χρήστες) μπορούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα από και προς οπουδήποτε στον κόσμο.

Το PayPal είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από ανεξάρτητους συγγραφείς, πελάτες και πωλητές στο διαδίκτυο, όπως το E-bay. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε το PayPal και πρέπει να συνδέσετε είτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό είτε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο λογαριασμό σας, προκειμένου να αποδεχθείτε μια πληρωμή από έναν πελάτη.

Το Blockchain είναι μια μέθοδος για την πραγματοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο και την εξασφάλιση χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο διαδίκτυο. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain και την ολοκλήρωση του PayPal.

Τα βασικά της τεχνολογίας blockchain
Αποκεντρωμένη φύση
Επιχειρήσεις και οντότητες αγαπούν την τεχνολογία blockchain επειδή είναι αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι ζωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών σας βρίσκονται σε κομμάτια σε διαφορετικούς υπολογιστές και υπολογιστικές συσκευές σε όλο το δίκτυό σας. Αυτό καθιστά αδύνατο για τυχόν hackers να έχουν πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες πληροφορίες σας, χάρη σε έναν υπολογιστή. Κάνει επίσης σχεδόν αδύνατο να γίνει hacking, αφού οι hackers θα πρέπει να μαντέψουν τους υπολογιστές στους οποίους είναι οι πληροφορίες που θέλουν και να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης στους υπολογιστές αυτούς.

Συμμετέχουν τουλάχιστον δύο μέρη
Το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο μέρη εμπλέκονται σε συναλλαγές που εμπλέκουν τεχνολογία blockchain την καθιστά ομοτίμους. Ωστόσο, αντίθετα με την περίπτωση των παραδοσιακών συναλλαγών από ομότιμους χρήστες, δεν υπάρχει αμοιβή όταν τα χρήματα αλλάζουν τα χέρια. Για παράδειγμα, εάν πήγαινα στο Home Depot για να αγοράσεις κάποιο μέλι για τον κήπο σου και πληρώσατε με την πιστωτική σας κάρτα, θα μεταφέρατε κεφάλαια από την τράπεζά σας στη πιστωτική σας κάρτα VISA, ο οποίος θα μεταφέρει αυτά τα χρήματα στο λογαριασμό του Home Depot. Θα πληρώσατε υψηλές αμοιβές έως 4% κάθε φορά που θα ανταλλάσσονται τα κεφάλαια. Αυτό θα έκανε το τελικό σας νομοσχέδιο πολύ υψηλότερο από ότι θα ήταν αν χρησιμοποιούσατε τεχνολογία blockchain.

Το καλύτερο μέρος για τις συναλλαγές blockchain είναι ότι ένα συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό τιμολόγιο το οποίο μπορεί να αποσταλεί στο μέρος που λαμβάνει τα κεφάλαια τα οποία το συγκεκριμένο μέρος μπορεί να διασταυρώσει για επαλήθευση.

Τα μέρη μπορούν να είναι διαφανή αλλά ανώνυμα
Έχετε την επιλογή της ανωνυμίας είτε δεν αποκαλύπτετε τα στοιχεία σας είτε παρέχοντας ψευδό όνομα και εξακολουθείτε να είστε διαφανής με τεχνολογία blockchain.

Τα αρχεία είναι μόνιμα
Μόλις δημιουργηθεί μια εγγραφή σε μια βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, είναι μόνιμη. Έτσι, αν αγοράσετε ένα δαχτυλίδι στο eBay και πληρώσετε μέσω του PayPal, χρησιμοποιείτε τεχνολογία blockchain. Οι ζωτικές σας πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα συνδέονται με άλλες αγορές που ενδεχομένως έχετε πραγματοποιήσει στο παρελθόν μέσω του PayPal και του eBay. Οι προγραμματιστές δημιούργησαν συγκεκριμένες μεθόδους και τύπους που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν, να καταγράφουν και να θυμούνται τις διάφορες συναλλαγές που θα έκαναν οι πολλοί πελάτες του eBay όταν το συνδέουν με το Paypal. Μια άλλη δυνητικά τρομακτική αλήθεια της τεχνολογίας blockchain είναι ότι είναι ορατή σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών PayPal μπορούν να δουν ολόκληρη την συναλλαγή και το ιστορικό αγορών σας όταν συνδεθούν στο λογαριασμό σας.

Το γεγονός ότι πολλά μέρη μπορούν να δουν τις συναλλαγές που γίνονται με τεχνολογία blockchain σημαίνει ότι οι αλλαγές στο σύστημα απαιτούν εξουσιοδότηση από πολλά ανεξάρτητα μέρη, εν μέρει λόγω του αποκεντρωμένου χαρακτήρα του και εν μέρει λόγω του μόνιμου χαρακτήρα του. Παρόλο που δεν εξαλείφει τελείως αυτό, καθιστά πολύ λιγότερο πιθανό ότι ένα δίκτυο θα μπει σε hacked και ως εκ τούτου θα υπάρξουν δόλιες δραστηριότητες.

Υπολογιστική λογική
Κάθε συναλλαγή που συμβαίνει στην τεχνολογία blockchain περιλαμβάνει ένα σύνολο οδηγιών που υπαγορεύουν ακριβώς πώς θα γίνει η συναλλαγή και θα ρυθμιστεί. Αυτό το σύνολο οδηγιών μπορεί να θεωρηθεί ως ένα «έξυπνο συμβόλαιο». Για παράδειγμα, οι όροι της έξυπνης σύμβασης θα μπορούσαν να προβλέπουν ότι τα υποκείμενα κεφάλαια μπορούν να αποδεσμευτούν μόνο όταν συμφωνούν ορισμένοι άνθρωποι.

Η τεχνολογία Blockchain παντρεύει το PayPal
Ενώ μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι δύο τύποι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μπορούν να παντρευτούν, συμβαίνει πάντοτε με τη μορφή ολοκλήρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, η NetCents, μια λύση πληρωμών τεχνολογίας blockchain ενσωματωμένη στην πλατφόρμα PayPal το 2016. Το PayPal ήταν μια εξαιρετική επιλογή για την ενσωμάτωση του NetCents, διότι η NetCents χτίστηκε με σκοπό την ολοκλήρωση της τεχνολογίας blockchain απρόσκοπτη και εύκολη για πλατφόρμες πληρωμών όπως PayPal και Paytm . Αυτό, με τη σειρά του, έχει αυξήσει την πελατειακή βάση τόσο για τις πλατφόρμες NetCents όσο και για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πληρωμών, διευκολύνοντας τους (τους πελάτες) να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές.

No comments