Ρουάντα να παραιτηθεί από τις χρεώσεις θεώρησης για τους Αφρικανούς

Η Ρουάντα κατατάσσεται στις κορυφαίες χώρες στις ετήσιες εκδόσεις του δείκτη ανοίγματος των θεωρήσεων.
Rwanda to Waive Visa Fees For Africans

Ο πρόεδρος της Ρουάντα, Paul Kagame, δήλωσε στη σύνοδο κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-Αφρικής στο Λονδίνο ότι η Ρουάντα εξετάζει την άρση των τελών θεώρησης εισόδου για τους Αφρικανούς που εισέρχονται στη χώρα. Επίσης, επωφελούνται οι πολίτες της Κοινοπολιτείας και της Διεθνούς Οργάνωσης της Γαλλοφωνίας (OIF).

"Η Κοινοπολιτεία είναι μια κοινότητα αξιών, με συνεχή συνάφεια με τον σημερινό κόσμο. Περισσότερο από το ένα τρίτο των κρατών μελών της είναι αφρικανικά. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η Ρουάντα επέλεξε να συμμετάσχει το 2009. Σχετικά με αυτό, σύντομα εξετάζουμε την εξαίρεση των πολιτών της Κοινοπολιτείας, καθώς και της Αφρικανικής Ένωσης και της Γαλλοφωνίας, από την καταβολή των τελών θεώρησης κατά την είσοδο στη Ρουάντα ", δήλωσε ο Πρόεδρος Kagame, αναφέρθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τον Οργανισμό Ραπαντίνα Ραδιοφωνίας (RBA).

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, η Ρουάντα ξεκίνησε μια παγκόσμια πολιτική απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για όλους τους ταξιδιώτες, στους οποίους όλοι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να απολαύσουν θεώρηση 30 ημερών κατά την άφιξη. Ωστόσο, πολίτες από ορισμένες χώρες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τέλη, ανάλογα με την περίπτωση. Η διακήρυξη διαβάστηκε εν μέρει: "Θεώρηση 30 ημερών κατά την άφιξη - Οι πολίτες όλων των χωρών να λάβουν θεώρηση κατά την άφιξη χωρίς προηγούμενη έγκριση, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2018. Πριν από αυτό, μόνο οι αφρικανικές χώρες και λίγοι άλλοι είχαν θεώρηση κατά την άφιξή τους.

Ελάτε τον Ιούνιο και η Ρουάντα θα φιλοξενήσει τη συνάντηση των 26 αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, CHOGM 2020. Η Ρουάντα κατατάσσεται στις κορυφαίες χώρες στις ετήσιες εκδόσεις του δείκτη ανοίγματος βίζας.

No comments