Το Facebook αναστέλλει λογαριασμούς για παρεμβάσεις στην πολιτική στις αφρικανικές χώρες

Ένας ρώσος επιχειρηματίας, γνωστός για την παρέμβαση στην πολιτική άλλων χωρών, ελέγχει τους λογαριασμούς.
Facebook Suspends Accounts for Meddling in Politics in African Countries

Το Facebook έχει αναστείλει τους τρεις ρωσικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε Ρώσο επιχειρηματία.

Ο ρώσος επιχειρηματίας που ήταν πίσω από τις δραστηριότητες των λογαριασμών του Facebook κατηγορήθηκε ότι παρενέβη στις τοπικές πολιτείες 8 χωρών της Αφρικής.

Ο κ. Prigozhin κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι παρενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια απολύμανσης των επιχειρήσεων των χρηστών του, το Facebook διερεύνησε τους ύποπτους λογαριασμούς και ανακάλυψε ότι ο κ. Yevgeniy Prigozhin τους χρηματοδότησε σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές σε 8 χώρες της Αφρικής.

"Κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες δημιούργησε δίκτυα λογαριασμών για να παραπλανήσουν τους άλλους για το ποιοι ήταν και τι κάνουν", δήλωσε ο επικεφαλής του Facebook για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, Νάτελανλελ Γκλεϊέστερ.

"Έχουμε μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματά μας με τους φορείς επιβολής του νόμου, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους εταίρους της βιομηχανίας.

Οι εκστρατείες χρησιμοποίησαν σχεδόν 200 ψεύτικους λογαριασμούς για να στοχεύσουν ανθρώπους στη Μαδαγασκάρη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Μοζαμβίκη, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Καμερούν, το Σουδάν και τη Λιβύη, δήλωσε το Facebook.

Μεταξύ αυτών, οι λογαριασμοί συγκέντρωσαν περισσότερους από 1 εκατομμύριο οπαδούς.

Το Facebook περιγράφει τρεις ξεχωριστές λειτουργίες που στοχεύουν τόσο το βασικό κοινωνικό δίκτυο όσο και το Instagram.

Μια επιχείρηση περιελάμβανε 35 λογαριασμούς και 53 σελίδες που επικεντρώνονταν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Μοζαμβίκη, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Καμερούν.

Η προσπάθεια προσέλκυσε περίπου 475.000 οπαδούς και δαπάνησε 77.000 δολάρια για τις διαφημίσεις που δημοσιεύθηκαν σε παγκόσμια και τοπικά πολιτικά νέα, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών πολιτικών στην Αφρική και της κριτικής των γαλλικών και αμερικανικών πολιτικών.

Μια ξεχωριστή επιχείρηση που στοχεύει το Σουδάν περιελάμβανε 20 διαφορετικούς λογαριασμούς και 18 σελίδες, μερικοί από αυτούς παρουσιάζονταν ως ειδησεογραφικοί φορείς.

Το τρίτο δίκτυο επικεντρώθηκε στη Λιβύη, συμμετείχε 15 λογαριασμοί και 12 σελίδες δημοσιεύοντας τοπικά νέα και γεωπολιτικά ζητήματα.

Όλα τα δίκτυα συνδέθηκαν με "φορείς που συνδέονται με τον Ρώσο χρηματοδότη Yevgeniy Prigozhin", ένας ρωσικός μεγιστάνας τροφοδοσίας κατηγορούμενος από τον ειδικό εισαγγελέα των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μούλερ ως υποστηρικτής μιας εικαζόμενης ρωσικής προσπάθειας να κυριαρχεί στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες με μυστικές εκστρατείες κοινωνικών μέσων.

Ο Prigozhin και οι δικηγόροι που τον εκπροσώπησαν δεν απάντησαν αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τις τελευταίες κατηγορίες του Facebook.

Ωστόσο, ο κ. Yevgeniy Prigozhin έχει ποτέ αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου?

Πηγή: Οργανισμοί

No comments